יתרונות "מרכז מים"
רבים ומיוחדים, השיעורים עוזרים להתפתחות הפעוט מבחינה רגשית ומוטורית. באמצעות המדיום של המים ורוגע, אנו יודעים לממש את הפוטנציאל הפנימי והחיצוני שנמצא בכל ילד.

התפתחות ביחסים לסביבה, התפתחות רגשית ופיסיולוגית הם חלק מההתפתחויות שנמצאו במחקרים בנושא.
נכון, ששינויים בתפיסה של הסביבה ושינויים פיסיים לוקחים זמן, אולם סבלנות וחזרה מתמדת על פעולות מביאים לשינוים מדהימים בהתפתחות הפעוט, בעיקר בתינוקות שהחלו בגיל מוקדם יחסית, טרם מלאו להם 12 חודשים. אולם, לעולם אין זה מאוחר להתחיל ולפתח יכולות במים.
תינוקות אלו לבסוף רגועים ונינוחים יותר, הן בסביבה מימית והן בסביבה רגילה.
במצב של אפס כוח משיכה, אפשר להניע ולתרגל, בעוד שביבשה פעוט אינו יכול לבצע פעולה דומה. תנאים אופטימאליים ללמידה ביחד עם אווירה של סובלנות יכולים להביא לתוצאות מדהימות ומעוררות פליאה אצל הפעוט.
באיזה עוד מצב תמצא עצמך פנים מול פנים, עור בעור ויחד תוכלו לחוות חוויה של למידה ביחד בגיל כ"כ מוקדם.
שיעור השחייה הוא זמן ייחוד, שלך ושל ילדך במקום מיוחד רק לכם.
שיעורי שחייה בגיל מוקדם מקנים לילד בסיס חיובי לכל החיים הן בתחום הספורט הימי והן בתחומים אחרים בתוך ומחוץ למים.
כל מפגש הוא אינטראקטיבי בין ועם הקבוצה בחוויה מימית מהנה. "מים" בדר"כ היא מהמילים הראשונות שאומר הפעוט. שחייה מעשירה את ההנאה בחייו של הפעוט ומעניקים לו חוסן גופני ובריאות בדרכו בהמשך החיים.
מפגש מסוג זה הוא בדר"כ המפגש הראשון של הפעוט מחוץ לבית ומפגש עם בני גילו במסגרת ראשונה. הפעוטות לומדים לעבוד האחד עם השני, ומצפים למפגש עם חבריהם לקבוצה. עבור הורים דואגים וטורחים מפגש עם הורים דומים מהווה אף הוא חוויה בפני עצמה ומקום לשיתוף וחלוקה של חוויות ורגשות.
מרבית הפעוטות יודעים לשחות לפני שהם יודעים ללכת את צעדיהם הראשונים. ככל שיכולת השחייה מתקדמת נמצא שיפור ביכולת הקורדינציה, בחוזק השרירים, יכולת סיבולת ונפח ריאה.
אימוני השחייה והמאמץ הפיסי משפיעים בצורה חיובית על מצב רוחו של הפעוט. הורים מעידים כי שנת הלילה רגועה יותר והפעוט רגוע גם במהלך שעות היום. הורים שמשתתפים בשיעורי ערב מעידים כי שנת הלילה של הילד מושפעת ישירות משיעורי השחייה.
המסע הוא… חשוב כמו היעד.
למידה הוא תהליך ולא מוצר. הלמידה היא בקצב של הפעוט ולא כאשר המדריך מורה או כשההורה מעוניין. הפעוט הוא זה שמחליט האם לבצע תרגיל או לא והוא מבצע רק כאשר הילד רגוע ובטוח בעצמו. תפקיד ההורים ליצור אווירה מתאימה ובטוחה עבור פעוט בכדי שייהנה מכל רגע ורגע נתון בשיעור.
הרמוניה עם … המים
שחייה חלקה ולא הלקאה והשפרצה במים מצריכים אימונים רבים, סבלנות וסובלנות ובעיקר הרבה זמן. בכל שלב גיל אנו מקנים יסודות שחייה. בכל קבוצת גיל יש תרגילים מורכבים ומסובכים יותר עבור הפעוט, בצורה שמתאימה לקצב התפתחותו. הכי חשוב, להתאים תרגילים ליכולתו של הפעוט ולא הפוך, אין לתרגל תרגיל בעוד לפעוט אין יכולת לבצעו. כל פעוט יוכל לבצע מטלות ותרגילים רק אם נמצא את הזמן והסבלנות ללמדו.
יחד…הורים,
תינוקות ומדריכים הם חלק מתמונה גדולה. מדובר בפיתוח יכולת הורות בלימוד יכולות חדשות לילדך. למידה לעודד ולתמוך לעומת לדרוש ולרצות. זכור לעודד ולא לדחוף. לעולם אל תשווה את ילדיך עם ילדים בקבוצת גיל שונה ולא עם ילד אחר במשפחתך. כמו זחילה, הליכה וקריאה לכל פעולה יש את הזמן והגיל שלה. לכל ילד יש את קצב ההתפתחות האישי שלו וכך גם לגבי שחייה. אין מועד סיום, להיפך ככל שנתקדם לאט יותר כך נקנה לילד יסודות לשחייה בריאה ונכונה. אנו חייבים לזכור כי כאשר אנחנו מלמדים את הילד לכבד את המים אל לנו לשכוח לכבד את תהליך הלמידה.
נוחות הוא המפתח
לפני שנסקור את מה שהפעוט ילמד מתחת לפני השטח עלינו לדאוג לנוחותו מעל פני השטח. הפעוט צריך להיות רגוע בתוך המים וסביבת הקבוצה. ברגע שהפעוט מרגיש נינוח בסביבה מימית ובסביבת הקבוצה נתחיל בתרגילים של הרטבת המצח ואזור הפנים. נגיע למצב בו יהיה אפשר לשפוך מעט מים על ראשו של הילד לאחר הקריאה "אחת שתיים שלוש", עשו את הרגע מהנה והשתמשו בצעצועים, בשירה ועוד. ממצב זה נחל בתרגילים אשר יצריכו מהפעוט ללמוד לעצור את נשימתו. במהלך התקופה שלאחר השיעורים הראשונים ניתן לתרגל בבית כאשר רוחצים את הילד (לא לשפוך על ראשו מים עם סבון או שמפו). בתוך זמן קצר מאוד יהיה הפעוט מוכן לשיעורי השחייה ולהסתגלות בסביבה מימית.
סגור לתגובות.